Aprovat inicialment un projecte per convertir el Centre Cívic en refugi climàtic

La junta de govern del passat 12 de setembre va aprovar inicialment el Projecte tècnic de les obres d’adequació del Centre Cívic com a refugi climàtic, que podeu consultar fent clic aquí.

Aquesta actuació compta amb un pressupost de licitació de 266.048,59€ (IVA inclòs) i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha concedit una subvenció que garanteix el 95% del finançament.

El projecte descriu els treballs necessaris per a l’adequació de l’equipament com a refugi climàtic en períodes d’onada de calor, amb la premissa que aquesta transformació sigui ambiental i econòmicament viable.

Per aconseguir aquest objectiu, el document proposa mesures que passen per la producció d’energia elèctrica neta, la millora de l’eficiència dels aparells de climatització i la reducció de la demanda energètica.

En concret, les millores es plantegen en tres aspectes:

  • Substitució de les obertures existents de fusta i vidre simple per obertures d’alumini i vidre aïllant.
  • Modernització dels aparells de climatització, millorant l’eficiència energètica de l’edifici mitjançant la reducció del consum.
  • Incorporació d’una instal·lació d’energia solar fotovoltaica que proporcionà energia elèctrica neta per a autoconsum i per injectar a xarxa.

L’anunci d’aprovació inicial d’aquest projecte va sortir publicat al Butlletí Oficial de la Província (BOP) del passat dimecres 18 de setembre i estarà exposat al públic durant 30 dies hàbils. Si no es presenten al·legacions, quedarà aprovat definitivament.

Un cop el projecte estigui aprovat amb caràcter definitiu, l’Ajuntament haurà de treure a concurs el contracte.