Teatre i música clàssica en el 28è Homenatge a la Gent Gran

 S’acosta la tradicional festa d’Homenatge a la Gent Gran, que aplega a tots aquells pauencs i pauenques majors de 65 anys. Enguany arribem a la 28a edició, que se celebrarà el diumenge 26 de març. La majoria d’actes tindran lloc al Centre Cívic, excepte la Missa i el concert de la coral.

Els actes de la festa començaran a les 11 h amb l’acte de lliurament de records commemoratius i la distinció de les persones de més edat. Durant l’entrega, el Trio Orlina de Peralada farà l’acompanyament musical. En acabat, tindrà lloc la missa a l’església de Sant Martí, amb l’acompanyament de la Coral de Llers i concert al final, a la mateixa església.

Enguany, l’aperitiu i el dinar ofert pel Restaurant Garimall tindrà lloc a la Sala Teatre, amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat. A més, també com a novetat d’aquest any, qui vulgui podrà ser acompanyat d’un familiar.

L’acte final de la festa serà l’obra de teatre “Confitura de Codony” a càrrec de la companyia “La Llarga”, de creació teatral empordanesa.

Per participar al lliurament de records i al dinar cal inscripció prèvia a través del telèfon de l’ajuntament 972530058 o bé presencialment abans del 23 de març a les 14 h. Tots els actes són gratuïts, excepte el preu del menú de l’acompanyant que és de 25 €.

 

Trio Orlina

Orlina TrioEl Trio Orlina, format per Fina Bonet, Anna Carné i Antoni Mallol, tots tres residents a Peralada, es forma l’estiu del 2020 de forma casual i distesa. Els tres membres del trio duen a terme una tasca pedagògica important a la ciutat de Figueres i és just amb aquesta formació que es troben per aprofundir amb aquest format de música de cambra i investigar el repertori per aquesta formació.

Aquest trio de corda de música de cambra interpretarà tant temes de música clàssica, passant per música de bandes sonores de pel·lícules molt reconegudes fins algun tema de la nova cançó.

 

Teatre: “Confitura de Codony”

Aquesta obra teatral té com a punt de partida la relació amb l’habitatge en l’àmbit rural i la incursió del turisme. Una peça crítica, satírica, amb un tractament de l’humor que convida a la reflexió. Com explica la seva autora Silvia Navarro:

“D’un temps ençà, les cases de la pagesia catalana empordanesa es van anar buidant veient com les genera-cions joves de les famílies marxaven a les ciutats a la recerca d’una vida que creien millor (o diguem-ne més excitant). Els darrers anys, però, hem començat a veure i viure el fenomen invers, i les cases dels pobles es tornen a omplir de vida, amb urbanites a la recerca d’una vida que creuen millor (o diguem-ne menys estres-sant). Les cases s’han mantingut immutables tot aquest temps, però… i les persones? On han fet arrels si és que en-cara necessitem arrelar-nos a alguna cosa? Quina és la diferència entre una casa i un habitatge? Qui recorda encara, de memòria, la recepta per fer una bona confitura de codony?”

Sinopsi: L’Àlex porta 7 anys estudiant a Barcelona i ara, incapaç de trobar una feina, es veu abocat a tornar a casa, en una estada que ell visualitza com a temporal però que acabarà esdevenint definitiva quan trobi en el tros dels codonys de la seva àvia una idea perfecta per a muntar un negoci propi i de pas salvar la casa familiar que ja ningú pot (o vol) mantenir. Una comèdia amarga sobre les masies, les famílies i el territori. I sobre codonys, és clar.

Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=l4hOnOQVryQ